Ultradent Products, Inc.

Over ons

Ultradent Products Inc. is een toonaangevende producent van hoogwaardige dentale materialen, apparaten en instrumenten. De missie van Ultradent Products is het verbeteren van de tandheelkundige zorg over de hele wereld. Ook wil Ultradent Products dentale producten blijven verbeteren, zodat tandheelkundige ingrepen voorspelbaarder en eenvoudiger verlopen.
Ultradent Products begon meer dan veertig jaar geleden met een simpel idee van dr. Dan Fischer. Na zijn afstuderen aan de Loma Linda University en het opzetten van zijn praktijk, ontwikkelde dr. Fischer de unieke hemostatische oplossing AstringedentTM. Hij deed dit met het oog op de behoefte aan een weefselbehandelingsproduct voor snellere, sterkere hemostase. Het succes van het hemostaticum Astringedent zette dr. Fischer ertoe aan om door te gaan met het ontwikkelen van innovatieve, verbeterde tandheelkundige oplossingen. Dit leidde tot de oprichting van Ultradent Products, Inc.
Tot de paradepaardjes van Ultradent Products behoren de vele producten op het gebied van tissue management, waar ook het hemostatische middel Astringedent nog steeds deel van uitmaakt. Ook is Ultradent Products producent van OpalescenceTM, de wereldbekende productenlijn voor bleekbehandelingen. Andere producten uit de Ultradent Products-familie zijn onder andere de veelvuldig bekroonde polymerisatielampen VALOTM en VALOTM Grand, het etsmiddel Ultra-EtchTM en de Endo-EzeTM MTAFlowTM -wortelkanaalreparatiecement.

Gemarkeerd product

Opalescence TM Tooth Whitening System

Opalescence TM is al 30 jaar marktleider op het gebied van professioneel tandenbleken. Ultradent Products’ eerste bleekproduct (en nog steeds populair!) is Opalescence TM PF, voor cosmetisch bleken met op maat gemaakte lepels. Opalescence PF is verkrijgbaar met 10% of 16% carbamideperoxide en in drie smaken. Het kan overdag of ’s nachts worden gedragen. Van recenter datum, maar niet minder populair, is Opalescence Go TM, voor cosmetisch bleken met kant-en-klare lepels. Deze voorgevulde UltraFit™-trays bevatten 6% waterstofperoxide en kunnen direct vanuit de verpakking worden gedragen gedurende 60-90 minuten per dag. De lepels passen zich direct en comfortabel aan het gebit aan en sluiten mooi om de hele tandboog.

Zie product »

Products

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top