Dan doe maar liever SRP+

Beschrijving

De behandeling van matige tot ernstige parodontitis biedt tandartsen twee therapeutische opties: Het opklappen van de gingiva en de mucosa; het reinigen op direct zicht van de worteloppervlakken en rootplaning, of een conservatieve behandeling met Scaling and Root Planing (SRP).
Voor welke therapie uiteindelijk wordt gekozen, ligt vaak niet meer alleen in de handen van de tandarts. Steeds vaker will ook de patiënt een keuze hebben en dan ook alle opties kennen.
Met SRP+ maakt u een goede keuzen: Het is een effectieve en wetenschappelijk bewezen behandelingsoptie .
SRP+ is een combinatietherapie die bestaat uit SRP en aanvullend een ondersteunende medicatie, zoals bijvoorbeeld PerioChip®. Deze bevat de werkzame stof chloorhexidinebis(D-gluconaat) met een hoge concentratie (ca. 36 %). Na het aanbrengen wordt het hooggedoseerde CHX binnen 7 dagen vrijgegeven en wordt de kiemherkolonisatie tot 11 weken onderdrukt . De toepassing van PerioChip® 2,5 mg insert voor parodontaal gebruik is snel en eenvoudig en een plaatselijke verdoving is niet nodig. Een minimaal invasieve SRP-behandeling van matige tot ernstige parodontitis heeft dan ook de voorkeur boven een chirurgische ingreep. Als dit echter niet het gewenste resultaat oplevert, is een chirurgische ingreep nog steeds een optie.
Als u meer wilt weten over SRP+ en PerioChip®, bezoek ons dan op onze stand op de Dental Expo, Evenementenhal Gorinchem, 29-31 oktober 2020. We kijken ernaar uit u persoonlijk te verwelkomen.

***
1 Soskolne WA et al. (2003): Probing Depth Changes Following 2 Years of Periodontal Maintenance Therapy Including Adjunctive Controlled Release of Chlorhexidine. J Periodontol 74; 4: 420-427.
2 Stanley A et al. (1989): The in vitro effects of chlorhexidine on subgingival plaque bacteria. J Clin Periodontal 16; 259-264.

***
Contact:
FreeCall Nederland: 0800 – 022 73 21
E-Mail: service@periochip.nl
Website: www.periochip.nl
Dexcel® Pharma GmbH
Carl-Zeiss-Straße 2
D-63755 Alzenau, Duitsland

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top