NeedleOff: nooit meer recappen

NeedleOff: nooit meer recappen

NeedleOff verwijdert veilig iedere gebruikte naald met schroefdraad van een tandheelkundige verdovingsspuit en slaat die op in de geïntegreerde naaldcontainer. Alleen het invoeren van de naald na de laatste injectie en het vasthouden van de spuit is voldoende. NeedleOff omklemt de naald en draait die automatisch van de spuit. Na het uitnemen van de spuit valt de naald direct in de naaldcontainer. NeedleOff voorkomt prikaccidenten en maakt de behandelruimte zo veiliger voor iedereen.

De inspiratie voor de ontwikkeling van NeedleOff komt rechtstreeks uit de dagelijkse praktijk. Tandarts en founder van NeedleOff Marc Rooker vertelt: “Als behandelaar én als werkgever hecht ik groot belang aan de veiligheid in onze behandelruimtes. Het internationale verbod op het recappen van gecontamineerde naalden wilde ik daarom goed borgen in onze procedures. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Geen van de beschikbare hulpmiddelen werkte in onze dagelijkse praktijk. Met name de betrouwbaarheid en compatibiliteit met verschillende typen naalden lieten te wensen over.” Marc besloot de oplossing zelf te ontwikkelen.

NeedleOff is een Nederlands kwaliteitsproduct dat werkt met alle soorten naalden met schroefdraad en vrijwel alle spuiten. NeedleOff geeft visuele instructies, bevat een slimme beveiliging tegen overvullen en is gemakkelijk te onderhouden. De Sharptainer sluit automatisch bij het uitnemen en kan voor verwerking worden verzegeld. De Grijper Cassette, het uitneembare afdraaimechanisme, kan eenvoudig worden verwisseld en gereinigd. Dankzij de ingebouwde accu kan NeedleOff stand-alone in verschillende behandelruimtes worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top