Summox Dental BV introduceert de Summox One: Volledig automatische desinfectie en sterilisatie van instrumenten in recordsnelheid.

Beschrijving

In de tandartspraktijk wordt veel tijd en energie besteedt aan het reinigen, desinfecteren, steriliseren, verpakken en labellen van instrumenten. Het proces vereist momenteel ten minste drie verschillende machines, meer dan een half dozijn menselijke interventies en meer dan twee uur duurt.
Volgens de CEO, Paul Pessers, “is de Summox One een alles-in-één oplossing die het gehele proces van instrumentinfectiecontrole in één apparaat integreert en een cyclus in zo snel als 15 minuten kan voltooien. Met deze innovatie kunnen tandheelkundige professionals zich concentreren op wat ze echt willen doen – uitstekende tandheelkundige zorg bieden – en bovendien helpt het ze de efficiëntie van de operatie te verbeteren.”
Het gebruik kan niet eenvoudiger:
1. Gebruikte instrumenten worden bij de behandelstoel in de containers gelegd. Het is niet nodig om tandplak of bloed te verwijderen. Hand- en Hoekstukken worden in een speciale handstukhouder gelegd.
2. De containers worden eenvoudig op de invoerstapel van de Summox One geplaatst en geïdentificeerd via RFID.
3. De containers zakken automatisch in de Summox One en worden gedesinfecteerd en/of gesteriliseerd.
4. Gewoonlijk komen er elke 7 minuten containers aan de schone (uitvoer) zijde van het systeem, geëtiketteerd, voorzien van een datumstempel en vacuüm verzegeld; hun inhoud is gekoeld en klaar om naar de volgende patiënt of naar de opslag te gaan.
De Summox One vereist geen grote verandering in uw workflow en zal u helpen uw praktijk efficiënter te maken:
– Was, desinfecteer en steriliseer uw gebruikte instrumenten in één apparaat
– Reinig alle instrumenten inclusief hand- en hoekstukken
– Personaliseer de containers (per behandeling of behandelaar)
– Verbeterde veiligheid voor gebruikers en patiënten (door zowel naaldprikincidenten als kruisbesmetting te elimineren)
– Lagere bedrijfskosten (door het totale aantal benodigde instrumenten aanzienlijk te verminderen en zowel ruimte als personeel vrij te maken)

Media

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top