Branchenieuws

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Dentale branche middels onze feed van Dental tribune en Dental Info. Wilt u op de hoogte blijven van het Dental Expo Nieuws? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Dental Tribune

Dental Info

RSS dental INFO
 • Vanaf 2021 worden ook jongens gevaccineerd tegen hpv 22 oktober 2019
  Vanaf 2021 worden niet alleen meisjes maar ook jongens gevaccineerd tegen het humaan papillomavirus (hpv). Dit zeer besmettelijke virus kan verschillende soorten kanker veroorzaken, waaronder kanker in de mond- en keelholte.
 • Tentoonstelling in Birmingham over tandheelkunde en juwelen 21 oktober 2019
  In Birmingham is een tentoonstelling geopend over de geschiedenis van de tandheelkunde en de verbanden met het juwelenkwartier in de stad. Ook de geschiedenis en toekomst van tanden en tandheelkundige materialen wordt er getoond.
 • (Ont)regel de zorg: trage maar gestage vooruitgang 17 oktober 2019
  Er zit nog niet echt vaart in het (Ont)regelen van de zorg. Minister De Jonge liet aan de Tweede Kamer weten dat zorgverleners in de praktijk nog weinig van de maatregelen merken.
 • Kan geluid in de tandartspraktijk leiden tot gehoorverlies ? 15 oktober 2019
  Veel tandheelkundige apparatuur zoals afzuigers, airrotors, hoekstukken en ultrasone scalers maken lawaai. Dit lawaai wordt door zowel patiënt als behandelaar als vervelend ervaren, maar kan langdurige blootstelling aan deze geluiden leiden tot gehoorschade onder tandartsen, mondhygiënisten en assistenten?
 • Glimlachen.be gaat voor een betere mondgezondheid bij jeugd in België 14 oktober 2019
  Glimlachen.be is een project om de mondgezondheid van jeugd in België te verbeteren. Dit doen ze onder meer door informatie aan te bieden op de website en met een gratis reizende tentoonstelling.