Branchenieuws

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Dentale branche middels onze feed van Dental tribune en Dental Info. Wilt u op de hoogte blijven van het Dental Expo Nieuws? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Dental Tribune

RSS Dental Tribune Netherlands
 • Hoe te handelen wanneer elke seconde telt? 20 augustus 2019
  Hoe kunt u het beste handelen wanneer er zich een acute situatie in de tandartsstoel voordoet? Welke voorzorgsmaatregelen kunt u in de praktijk nemen om die zeldzame gevallen te tackelen? En hoe herkent u een ernstige allergische reactie? Bij een acute situatie telt elke seconde. In dat kader organiseert de VMTI op 4 oktober het […]
 • VMTI presenteert SOMS GAAT HET MIS… ACUUT HANDELEN! 19 augustus 2019
  VMTI organiseert op 4 oktober het congres over handelen in acute situaties, met sprekers vanuit verschillende disciplines, waarbij de medisch tandheelkundige interactie weer centraal zal staan.
 • Oud Goud Inkoop, specialist in edelmetaal 19 augustus 2019
  Dat oude kronen, bruggen en ander goudafval geld kan opleveren weet iedereen, maar waar kun je het beste verkopen? Oud Goud Inkoop is correct, discreet en biedt eerlijke prijzen voor alle soorten goudafval.
 • Geen toestemming nodig bij overdracht patiëntendossiers 15 augustus 2019
  UTRECHT – Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is het niet nodig om patiënten bij praktijkoverdracht expliciet om toestemming te vragen voor de overdracht van hun dossier aan de nieuwe zorgverlener. Dat meldt VvAA. Eerder stelde de autoriteit dat die toestemming wel expliciet gevraagd zou moeten worden.
 • Meer omzet met Beautiful Smile. 8 augustus 2019
  85% van de mensen wil na een gebitsreiniging wittere tanden. Het moment om een bleekbehandeling te geven zonder waterstofperoxide. Ruim 700 Duitse tandartsen en mondhygiënisten gebruiken het als een succesvol alternatief. Beautiful Smile is een veilig, pijnloos, betaalbaar en gecertificeerd alternatief voor tandenbleken.

Dental Info

RSS dental INFO
 • MRI scans als hulp bij identificatie gebitsbreuken 23 augustus 2019
  Nieuw onderzoek heeft gekeken naar of MRI scans gebruikt kunnen worden voor het identificeren van wortelscheuren en breuken in de tanden. Dit werd gedaan door resultaten van MRI scans te vergelijken met CBCT scans.
 • De ballen hoog houden: heeft u dat gevoel weleens? 21 augustus 2019
  Heeft u ook weleens dat gevoel? U heeft het druk en moet veel ballen hoog houden. U runt een praktijk, heeft een gezin dat af en toe aandacht nodig heeft en ook sport u af en toe. Een gezonde geest zorgt nu eenmaal voor een gezond lichaam. Kortom stress. Video over het stellen van prioriteiten.
 • Vroeg beginnen met mondzorg zorgt voor significant betere mondgezondheid 19 augustus 2019
  Uit nieuw onderzoek is gebleken dat goede mondzorg al belangrijk is vanaf een hele jonge leeftijd. 3 jaar oude kinderen die vanaf hun geboorte mondzorg kregen hadden een significant betere mondgezondheid dan kinderen die pas vanaf 2 jaar oud mondzorg kregen.
 • Mondhoek en Toothcamp werken samen bij de Kidsfabriek 14 augustus 2019
  Op 31 augustus is de Mondhoek voor de zesde keer bij de Kidsfabriek, een gratis evenement in Ulft waar kinderen workshops kunnen volgen op gebieden als sport, spel, techniek en cultuur. In de Mondhoek worden workshops gegeven over mondgezondheid door mondhygiënisten, tandartsen, preventieassistenten en studenten mondzorgkunde. Toothcamp komt dit jaar ook naar de Kidsfabriek en […]
 • Recessiebedekkende chirurgie 14 augustus 2019
  Terugtrekkend tandvlees wordt door zowel de patiënt als de tandarts als een probleem gezien. Het is van belang een goede inschatting te kunnen maken wat de etiologie en de prognose van de recessie is. Met de juiste parodontale chirurgische technieken kan in veel gevallen het verloren/missende tandvlees worden hersteld. Verslag van de lezing van Giles […]