5, 6 & 7 maart 2026 in Evenementenhal Gorinchem

Dental Expo 2022 een ‘geweldig weerzien’ na lange tijd

AMSTERDAM – Na 4,5 jaar wachten was daar eindelijk weer Dental Expo en het was een succes! Bijna 7.000 bezoekers zijn in drie dagen in contact gekomen met 200 deelnemers voor een evenement vol ontmoeting en ontdekking. “Het is ontzettend bijzonder om de samenkomst van de branche te zien. Het was een ongebruikelijke aanloop naar Dental Expo 2022, maar samen met onze partners en de branche zijn we erg trots op het resultaat”, vertelt Bas van Gent namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Samen voor Dental Expo

Wat bijna vijf jaar geleden begon als voorbereidingen voor Dental Expo 2020 is uiteindelijk samengekomen in de editie oktober 2022. “We hadden niet durven hopen dat het event zo’n succes zou zijn, als je kijkt naar de twee verplaatsingen die we achter ons hebben. Gelukkig hebben we partners die zich inzetten voor de mondzorg in Nederland en daarmee ook voor Dental Expo. De beurs maakt een belangrijk deel uit van de dentale branche, omdat het de combinatie van product en innovatie, kennisdeling en ontmoeting faciliteert. Daarmee zijn we des te meer tevreden dat de beurs zo heeft kunnen plaatsvinden”, zegt van Gent.

“Het mooie aan samenwerken met onze partners is dat je elkaar kunt versterken en een event kunt neerzetten dat aansluit op de behoeftes van de branche. Door partners als NVM-mondhygiënisten, ONT, VGT en natuurlijk hoofdkennispartner KNMT en hoofdmediapartner Prelum hebben we precies dat kunnen bereiken”, aldus van Gent.

Bijzondere activiteiten

Om de beurs goed in te luiden is Dental Expo door de Mondzorgalliantie geopend op donderdag 27 oktober. KNMT-voorzitter Hans de Vries, NVM-mondhygiënisten voorzitter Manon van Splunter-Schneider en ONT-directeur Frederik Vogelzang spraken als vertegenwoordigers van de Mondzorgalliantie over hoe belangrijk samenwerking is, zeker op onderdelen waar men elkaar op kan versterken. De wens voor iedereen op Dental Expo was dan ook om energie te verzamelen voor samenwerking, juist op die belangrijke onderdelen.

Op vrijdag 28 oktober heeft de finale van Tandartspraktijk van het Jaar plaatsgevonden op Dental Expo. Winnaar en daarmee Tandartspraktijk van het Jaar 2022 is CBT Midden-Brabant uit Ulvenhout. Het was een nek-aan-nekrace met finalist Mondzorgcentrum Wiranto & Go, met een paar procent verschil wat de uitslag bepaalde.

Ook was er dagelijks ruimte op Dental Expo om elkaar te ontmoeten, iets wat al veel te lang op zich liet wachten. Om in deze behoefte te voorzien was de Dental Expo Lounge beschikbaar voor de studiereünie, een initiatief van Dental Expo en KNMT. Op de Dental Expo Lounge hebben mensen uit hetzelfde afstudeerjaar elkaar eindelijk na lange tijd weer ontmoet, een mooi weerzien onder het genot van een kop koffie met wat lekkers.

Mijlpaal met lange aanlooptijd

Deze editie van Dental Expo was de 10e keer dat het event heeft plaatsgevonden, een mijlpaal voor de branche. Van Gent: “Dental Expo is een bijzondere vakbeurs, er is geen ander in ons portfolio die hiermee te vergelijken is. Dat maakt de organisatie des te interessanter en uitdagender. Dat dit de 10e editie was, maakte het extra speciaal. Het was een lange aanlooptijd waarna we drie prachtige dagen hebben beleefd, al met al een belonend proces. We kijken nu alweer uit naar de volgende editie, gelukkig hoeven we dit keer maar 1,5 jaar te wachten.”

Dental Expo zal weer plaatsvinden in de RAI Amsterdam op 14, 15 & 16 maart 2024. In de tussentijd worden alle bekendmakingen gedeeld via www.dentalexpo.nl en de social media kanalen.

Deel dit bericht:

Scroll naar top