5, 6 & 7 maart 2026 in Evenementenhal Gorinchem

Easyfairs publiceert eerste duurzaamheidsrapport

Brussel, 6 juni 2024 – Easyfairs, het toonaangevende internationale evenementenbedrijf, heeft zijn eerste jaarlijkse duurzaamheidsverslag gepubliceerd, dat een transparant overzicht geeft van de prestaties tot het einde van het boekjaar 2023 en vooruitkijkt naar verdere vooruitgang bij het nastreven van zijn “Act for the Future”-strategie. Easyfairs heeft onder meer zijn ecologische voetafdruk sinds 2019 met een derde verminderd.


Bij de introductie van het rapport stellen Easyfairs CEO’s Anne Lafère en Matt Benyon: “De wereld verandert, en dat geldt ook voor de wereld van evenementen. We erkennen de diepgaande impact die bedrijven kunnen hebben op de samenleving en het milieu, en we zijn toegewijd om het goede voorbeeld te geven. Dit rapport dient als een bewijs van onze toewijding aan transparantie, ethisch bestuur en verantwoord maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

In 2021 stelde Easyfairs Nil Sönmez aan als eerste Chief Sustainability Officer.
Ze benadrukte dat er weliswaar vooruitgang is geboekt, maar dat de reis doorgaat: “Ons bedrijfsmodel is altijd gericht geweest op duurzaamheid. We zijn vooral verheugd dat we de ecologische voetafdruk van onze groep sinds 2019 met 33% hebben verminderd. We brengen echte veranderingen aan en alle kleine beetjes helpen. Natuurlijk is er nog veel meer te doen. We doen het goed, maar mikken op geweldigs.”

De strategie heeft drie centrale pijlers, die in het verslag in detail worden beschreven:

Kom in actie voor de planeet: Easyfairs vermindert de milieu-impact van haar evenementen en evenementenlocaties door middel van verschillende initiatieven op vijf gebieden (emissiereductie, energie-efficiëntie, reizen en accommodatie, elimineren van afval en duurzamere eet- en drinkgelegenheden).
Act for Society: Het rapport beschrijft hoe Easyfairs een positieve impact heeft op lokale en zakelijke gemeenschappen, hen helpt bij hun eigen decarbonisatietraject, innovatie en startende ondernemingen stimuleert en samenwerkt met goede doelen tijdens evenementen.
Act for our People: Easyfairs lanceerde een groot initiatief op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) en bevorderde een cultuur van levenslang leren via het blended learning-programma van de Easyfairs Academy, onder de slogan “Boost Your Future”.

Easyfairs heeft ambitieuze doelen voor de toekomst opgesteld en maakt gebruik van dynamische tools om de voortgang te meten, het team in staat te stellen actie te ondernemen en de bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te volgen.

We voelen ons geïnspireerd door de vooruitgang en gesterkt door de reis die voor ons ligt. Onze gezamenlijke inspanningen hebben ons engagement versterkt om de grenzen te verleggen van wat we kunnen bereiken. We kijken ernaar uit om de komende jaren verdere vooruitgang te melden“, concludeerden Anne Lafère en Matt Benyon.

Deel dit bericht:

Scroll naar top