Edin Dental Academy

Over ons

Edin Dental Academy is al 25 jaar een begrip als het gaat om opleidingen en trainingen in de mondzorg.

Waarom?
Samen met onze klanten werken we aan dezelfde belangrijke missie: “Een gezonde mond voor iedereen”.

Hoe?
Door onderwijs aan te bieden aan mondzorgprofessionals.
Edin gelooft in de kracht van samenwerken, resultaatgerichte persoonlijke aanpak en pro-activiteit. En alles met een glimlach.

Wat?
Edin is een niet-bekostigde onderwijsinstelling en verzorgt hoofdzakelijk na- en bijscholing voor tandartsen, tandartsassistenten en praktijkmanagers. Bij Edin kun je ook terecht voor een volledige branche-erkende opleiding Tandartsassistent.

Actueel
Edin is mede initiatiefnemer (samen met de KNMT) van de ABC-structuur voor het opleiden van tandartsassistenten.

Gemarkeerd product

Opleiding paro-assistent C

Opleiding paro-assistent C

Toe aan een volgende stap? Wordt gediplomeerd paro-assistent! Paro-assistenten zijn de ideale assistenten en sparringpartners voor de parodontoloog. Als paro-assistent ben je namelijk in staat om zelfstandig, in opdracht van de tandarts, een aantal parodontitis behandelingen uit te voeren. De paro-assistent is de overtreffende trap van de al langer in de praktijk aanwezige paro-preventieassistent. Om het diploma paro-assistent te halen, volg je de volledige opleiding tandartsassistent C. Deze opleiding bestaat uit twee delen: C1 en C2. Na het afronden van het eerste deel, ben je gelijkwaardig opgelied aan de huidige paro-preventieassistent. Met de komst van de Tandarts Assistentie ABC is de kopstudie C2 toegevoegd. De volledige opleiding kun je in ongeveer een jaar doorlopen. Naast oefenen in de praktijk, volg je de opleiding deels op locatie in ons opleidingscentrum in Maarn en deels vanuit huis. Jouw lesdagen bestaan uit zowel uitleg over de theorie als oefenen in de praktijk. In ons opleidingscentrum zijn alle faciliteiten aanwezig die ook in een echte tandartspraktijk aanwezig zijn. In onze veilige omgeving de verschillende preventieve handelingen uit te voeren. Je oefent op onze poppen en kijkt natuurlijk bij jouw medestudenten in de mond. Alles onder begeleiding van een goed opgeleide docent. De opleiding sluit je af met een theorie en praktijkexamen.

Zie product »

Neem contact met ons op

Scroll naar top