Edin Dental Academy

Over ons

Edin Dental Academy is al 25 jaar een begrip als het gaat om opleidingen en trainingen in de mondzorg.

Waarom?
Samen met onze klanten werken we aan dezelfde belangrijke missie: “Een gezonde mond voor iedereen”.

Hoe?
Door onderwijs aan te bieden aan mondzorgprofessionals.
Edin gelooft in de kracht van samenwerken, resultaatgerichte persoonlijke aanpak en pro-activiteit. En alles met een glimlach.

Wat?
Edin is een niet-bekostigde onderwijsinstelling en verzorgt hoofdzakelijk na- en bijscholing voor tandartsen, tandartsassistenten en praktijkmanagers. Bij Edin kun je ook terecht voor een volledige branche-erkende opleiding Tandartsassistent.

Actueel
Edin is mede initiatiefnemer (samen met de KNMT) van de ABC-structuur voor het opleiden van tandartsassistenten.

Gemarkeerd product

Opleiding tandartsassistent A

De functie van tandartsassistent bestaat uit een aantal onderdelen, die de basis vormen voor de inrichting van de opleiding. Het zwaartepunt in de opleiding ligt op het leren assisteren bij de tandheelkundige behandelingen. Het fundament van de functie en de opleiding is de tandheelkundige kennis. Met deze kennis als ondergrond worden de basisaspecten van de verschillende behandelingen aangeleerd. Vervolgens worden de vaardigheden in de praktijk gebracht om te kunnen assisteren bij de verschillende tandheelkundige behandelingen. Een ander onderdeel van de functie van de tandartsassistent is het frontoffice takenpakket. Ook hierbij wordt in de opleiding aandacht besteed aan zowel de theoretische kennis als de praktijkonderdelen (bijvoorbeeld triage). De opleiding is opgebouwd uit twee delen, waarvoor afzonderlijk kan worden ingeschreven. De gehele opleiding duurt 9 maanden en wordt klassikaal gegeven in ons opleidingscentrum in Maarn. Er is sprake van theorie- en praktijkleren. Een deel van de opleiding omvat zelfstudie via een digitale leeromgeving, waarin theorie wordt behandeld. Op locatie wordt de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk.

Zie product »

Neem contact met ons op

Scroll naar top