14, 15 & 16 maart 2024 in RAI Amsterdam

Stappen hypotheekproces
Hypotheek voor de Zorg

Stappen hypotheekproces

Benieuwd hoe het hypotheekproces in zijn werk gaat? Wij delen 10 stappen!

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Stap 1: Bereken maximale hypotheek
Neem vrijblijvend contact met ons op en laat ons eerst berekenen hoeveel je maximaal kan lenen voor een hypotheek om een woning te kunnen kopen.

Stap 2: Aankoopbegeleiding
Maak eventueel gebruik van onze persoonlijke aankoopbegeleiding op basis van no cure no pay.

Stap 3: Tekenen koopovereenkomst
Na een geaccepteerd bod, ga je de koopovereenkomst tekenen.

Stap 4: Adviesgesprek
Plan een afspraak voor een adviesgesprek voor een passende hypotheek met goede voorwaarden en een aantrekkelijke rente, die volledig aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Stap 5: Bespreek welke diensten we voor je gaan regelen
Om jou te ontzorgen, kunnen wij veel voor jou regelen. Denk hierbij aan een bouwtechnische keuring, taxatierapport, notaris, bankgarantie.

Stap 6: Aanvragen hypotheek
Nadat je een keuze hebt gemaakt welke hypotheek het beste past bij jouw wensen en situatie, vragen we een offerte aan bij de geldverstrekker.

Stap 7: Beoordeling dossier
Nu er een volledig hypotheekdossier bij de geldverstrekker ligt, wordt het hele dossier door de geldverstrekker tweemaal beoordeeld voordat het akkoord wordt afgegeven.

Stap 8: Definitieve hypotheekofferte en verzekeringen regelen
Nu de bank jouw dossier finaal heeft goedgekeurd, krijg je de definitieve hypotheekofferte. De geadviseerde verzekeringen met betrekking tot het risico van overlijden, arbeidsongeschiktheid en eventueel werkloosheid, worden nu door jouw adviseur aangevraagd.

Stap 9: Bankgarantie/waarborgsom
Laat jouw adviseur conform de koopovereenkomst de schriftelijke bankgarantie stellen of indien mogelijk maak de waarborgsom zelf over naar de notaris.

Stap 10: Naar de notaris
Na een inspectie van de woning ga je naar de notaris om de levering- en hypotheekakte persoonlijk te ondertekenen. Je bent nu juridische eigenaar van de woning!

Contact Info

Send us a message

Scroll naar top